Domkirken og hotellet


Kongressrapport fra Bergen, 23.-25. april 2004

I april dro jeg til Bergen for å besøke minikongressen Symposicon. Symposicon fant sted i lokalene til Taverna Sokrates, en gresk restaurant med bar og selskapslokaler. Taverna Sokrates ligger i Oscars gate, ved siden av Best Western Victora Hotel, der de fleste tilreisende bodde.

Symposicon var av en type kongress vi ikke har hatt så mye av i norsk fandom, men som ikke er uvanlig ellers, nemlig en kongress lagt til et hotell/restaurantområde og med proff bar. Ellers var det snakk om en relativt liten kongress (såvidt jeg forstod var det en noe over tredve personer innom i løpet av helgen), med vekt på sosialt liv i nettopp baren. I mangt og mye altså en såkalt «relaxacon», men ikke uten program.

Æresgjester var den norske SF-forfatterveteranen Øyvind Kvernvold Myhre og Olav M.J. Christiansen, fanhedersgjest og svært aktiv i dansk og nordisk fandom. Både Myhre og Christiansen stod for innslag i programmet. I tillegg fikk kongressen besøk av folk som Arild Wærness og Liv M. Alver, som begge bor i Bergen.

Kongressmiddagen lørdag

(Over) Fra kongressmiddagen lørdag kveld.

Øyvind Myhre et al.

(Over) Øyvind Myhre signerer romanen «En himmel av jern» for Dag-Erling før æresgjestforedraget.
Per Christian, som snart skal intervjue Myhre, ser på.

Gå inn

Klikk på bildet over for å gå inn og se flere bilder fra Symposicon!


Til fanzinesiden
PCJs hjemmeside